Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kazdağları’ndaki doğa talanına “dur” demek için çaldılar

Kamera: Gökçe Çiçek Kösedağı

Kanadalı Alamos Madencilik Şirketi’nin Kazdağları’nda siyanürle altın arama çalışmalarına karşı, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda bir dayanışma konseri düzenledi. Konserde Yeni Türkü, Kardeş Türküler, Sunay Akın da sahne aldı.

Kazdağları İstanbul Dayanışması, bu konserle Kazdağları’nda ve Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki doğa talanlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Medyascope’a konuşan Kazdağları İstanbul Dayanışması gönüllüsü Hatice Özköse, 12 Ekim’de Çanakkale’de düzenlenecek olan Büyük Su ve Vicdan Nöbeti’ne de çağrı yaptı. 

Özköse, “Kirazlı Balan mevkiine gelin, oradaki cehennem çukurunu, oradaki kesilen, yok edilen ağaçları, hayatı görün istiyoruz. Bunun dışında 26 Ekim’de  Ankara’da büyük bir mitingimiz var. Talan sadece Kazdağları ile bitmiyor, Hasankeyf var, Munzur var, Cerattepe var, Salda var, bunların  hepsine Ankara’Dan ses vermek istiyoruz.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.