Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Zuckerberg, Trump ile görüştükten sonra Facebook’un reklam kuralları değişti

Senatör Elizabeth Warren, geçtiğimiz hafta Mark Zuckerberg ve Trump buluşmasının ardından Facebook’un siyasi reklam kurallarını değiştirdiğini iddia etti.

ABD başkanlık seçimlerinin Demokrat aday adaylarından Elizabeth Warren‘in iddiasına göre Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, iki hafta önce Vaşington’da Başkan Donald Trump ile bir araya geldikten sonra Facebook kural değişikliğine gitti. Warren, konu hakkında Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Warren, tweet’lerinde, Facebook’un “2020 başkanlık seçimlerinde, etkisini kullanma niyetinde” olduğunu belirtti. Warren, “Facebook seçimleri etkileme konusunda inanılmaz bir güce sahip” dedi ve insanların Facebook’un bu seçimdeki etkisini nasıl kullanacağını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Warren’ın konu hakkında attığı tweetler ise şöyle:

“Trump ve Zuckerberg, iki hafta önce Beyaz Saray’da bir araya geldi. İkisi ne hakkında konuştu?

“Bu toplantıdan sonra, Facebook reklamlarda ‘yanlış bilgilendirme’ konusundaki politikalarını sessizce değiştirdi”. “Başka bir deyişle, artık Facebook için yalan olduğu bilinen siyasi reklamları yayınlamakta sorun yok”

“Trump’ın şu anda platformlarında reklamlar için haftada bir milyon dolar harcamasına izin veriyorlar. TV kanallarının yayımlayamayacağı yalanları içeren reklamlar da dahil. İşte yalan olmasına rağmen Trump’ın yayımlamasına izin veren bir reklam örneği”

“Aslında, bu kez bir adayın (Trump’ın) Amerikan halkını yanıltmasına yardımcı olmak için kasıtlı adımlar atarak daha da ileri gidiyorlar, bir yandan da başkalarının adaylığını (özellikle de benimki) ‘varoluşsal’ bir tehdit olarak görüyorlar”

Zuckerberg’in Warren’ın başkanlığıyla ilgili şirket çalışanlarına yaptığı konuşması, Amerikan basınına sızmıştı. Zuckerberg, Elizabeth Warren’ın başkanlığının şirket için “çok kötü olur” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.