Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Trump’tan yeni tweet: “Erdoğan 13 Kasım’da konuğum olacak”

ABD Başkanı Donald TrumpCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 13 Kasım’da ABD‘yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Donald Trump, Erdoğan’ın ABD ziyaretini Twitter üzerinden duyurdu.

“Birçok kişi Türkiye’nin Birleşik Devletler’in önemli ticari partneri olduğunu kolayca unutuyor, aslında F-35 savaş uçaklarının çelik gövdelerini Türkiye üretiyor. Ayrıca, İdlib’te birçok insanın hayatını Türkiye’nin yardımıyla kurtardık. Uzun yıllar hapis yatacak olan Rahip Brunson konusundaki isteğimi de oldukça sağlıklı bir şekilde yerine getirmişlerdi. Önemli bir detayı hatırlamakta fayda var, Türkiye NATO’nun da itibar sahibi bir üyesi. Recep Tayyip Erdoğan 13 Kasım’da konuğum olacak.”

Trump, tweetlerini “sonu olmayan savaşlar bitsin” çağrısıyla bitirdi.

Donald Trump, bu tweetlerin ardından bu kez Suriye’deki durumu değerlendirdi ve Türkiye’ye bir uyarıda daha bulundu.

“Suriye’yi terk etme sürecinde olabiliriz ama Kürtler’i terk etmemize imkan yok, onlar özel insanlar ve harika savaşçılar. Aynı zamanda hem NATO’da hem de ticari anlamda Türkiye’yle de ilişkimiz çok iyi olageldi. Türkiye hali hazırda önemli bir Kürt nüfusuna sahip ve -Suriye’nin o bölgesinde sadece 50 askerimizin kalmıştı ve onları da aldık oradan- Türkiye mecbur kalmadan, gereksiz yere savaşmasının hem ekonomisi hem de zaten çok kırılgan durumdaki para birimi için yıkıcı olacağının gayet iyi idrâkinde. Kürtler’e para/silah yardımı yapıyoruz! #SONUOLMAYANSAVAŞLARBİTSİN”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.