Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SP lideri Karamollaoğlu ile buluşan Ahmet Davutoğlu: “Toplumun her kesimine hitap edecek bir parti kurma sürecindeyiz”

Haber: Özgür Özdemir – Özge Çakır

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Ankara Beysukent’teki çalışma ofisinde bir araya geldi. Davutoğlu, iki liderin eskiden beri süregelen dostluklarına dikkat çekerken, Karamollaoğlu da gazetecilerden yöneltilen bir soru üzerine, partisinin kapılarının Davutoğlu’na her zaman açık olduğunu hatırlattı, kurulacak yeni parti ile işbirliği için yeşil ışık yaktı.
Hem Davutoğlu hem de Karamollaoğlu, konuşmalarının başında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün itibariyle Suriye topraklarında başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na destek verdiklerini, Türk askerine başarılar dilediklerini belirtti.

“Neredeyse her saat başı tavır değiştiren bir Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ile karşı karşıyayız” diyerek ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin açıklamalarına işaret eden Davutoğlu, “Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden PKK da olsa IŞİD de olsa mücadelesini sürdürür” diye ekledi. Trump’ın IŞİD tutuklularının sorumluluğunu Türkiye’ye yükleyen açıklamalarına da tepki gösterdi.

Davutoğlu, AKP ile ihraç süreci ve yaşanan tartışmalara ilişkin “Geçmişteki tartışmalar geride kalmıştır, toplumun her kesimine hitap edecek bir parti kurma çalışmamız mevcut” diyerek bunun bir kişinin, grubun ya da partinin değil, Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler