Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Bir kadın, ayrılmak istemeyen erkek arkadaşı tarafından öldürüldü, kız kardeşi yaralandı

İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Birgül Bilal, güzellik merkezi işletiyordu. 15 Ekim 2019 tarihinde Birgül Bilal’den ayrılmak istemeyen erkek arkadaşı İ.Ç., güzellik merkezinin önüne geldi. Fail, işyerini açmak için gelen Birgül Bilal ile tartışmaya başladı ve barışmak istediğini belirtti. Ardından, yanında getirdiği pompalı tüfeği çıkarıp Birgül Bilal’i başından vurdu. Bilal’in kardeşi 29 yaşındaki Songül Bilal‘i de yaralayan fail, aynı tüfekle intihar etti. Birgül Bilal’in İ.Ç. tarafından bir süredir “öldürülmekle” tehdit edildiği öğrenildi.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Songül Bilal’i ambulansla hastaneye kaldırırken, Birgül Bilal ve failin öldüğünü belirledi. Cenazeler, savcının incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

19 yaşındaki kızını döven babaya da, şiddet gören kızına da iddianame düzenlendi

Sosyal medyada geçen hafta, Muzaffer A.’nın 19 yaşındaki kızı Tuğba A.’ya şiddet uyguladığı görüntüler paylaşılmış, bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 19 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla 9 Ekim 2019 tarihinde tutuklanan Muzaffer A. hakkında iddianame düzenlendi. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, baba Muzaffer A. ve kızı Tuğba A. “müşteki-şüpheli” sıfatıyla yer aldı.

Muzaffer A. hakkında “altsoyuna karşı nitelikli kasten yaralama” suçundan TCK’nın 86/1-3a ve 29/1. maddeleri uyarınca bir yıl bir buçuk aydan üç yıl beş aya kadar hapis cezası istendi.

Tuğba A. hakkında ise babasına yönelik “üstsoya karşı basit yaralama” suçundan TCK’nın 86/2-3a ve 29/1 maddeleri uyarınca dört buçuk aydan bir yıl, bir ay, 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Baba ve kızı hakkında haksız tahrik hükümleri uygulanması iestendi.

Soruşturma kapsamında, anne ve 17 yaşındaki S.A.’nın da ifadeleri alındı. İddianame, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse, Tuğbe ve Muzaffer A. önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Bir Twitter kullanıcısının paylaştığı Muzaffet A.’nın kızı Tuğba A.’ya uyguladığı şiddetin videosu sosyal medyada hızla yayılmıştı. Kullanıcının “19 yaşındaki kıza öz babası işkence yapıyor. Anne yatalak” ifadeleriyle sosyal medyanın gündemine gelen olayla sanatçı Haluk Levent’in kurduğu AHBAP Derneği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ilgilenmişti. Olayın ardından Twitter üzerinde kampanya başlatıldı ve #TugbayaYardımEdin etiketilye bincelerce tweet atıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yayılan videoyla ilgili “Görüntüler hepimizi derinden sarstı. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bakanlık olarak kızımız ile iletişim halindeyiz. Sosyal inceleme süreci devam ediyor. Olayın hukuki boyutunu yakından takip edeceğiz” demişti.

Görüntülerin yayılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. “Kasten yaralama” suçuyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Muzaffer A., “basit yaralama” suçlamasıyla 9 Ekim 2019’da tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.