Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Erdoğan: “Bizler asla ateşkes ilan etmeyiz”

Uluslararası toplum, Suriye’deki operasyonuna son vermesi için Türkiye’ye baskılarını artırırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taviz vermeyeceklerini söyledi. Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ateşkesin söz konusu olmadığını belirtti.

NTV’nin haberine göre Erdoğan şunları söyledi:

“Şimdi de Trump’a bir teklifimiz oldu. Biz dedik ki bir heyet gönderin. Çünkü ‘Ateşkes ilan edin’ diyorlar. Bizler asla ateşkes ilan edemeyiz… Sınır bölgesi boşalana kadar bizim ateşkes ilan etmemiz mümkün değil.”

Erdoğan, Suriye hükümet güçlerinin Menbiç’e girmesini “olumsuz değil” diye niteledi ancak YPG’nin hâlâ kentte olduğuna dikkat çekti:

“Boşaltıp da oraya girmiş olsa bizim de diyecek lafımız yok, ‘burayı gerçek sahiplerine teslim ettiler’ diyebiliriz. Ama böyle bir şey yok. Yine YPG orada. Münbiç’e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil… Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli.”

BMGK bugün Suriye’ye operasyon gündemiyle toplanıyor

Öte yandan; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün Türkiye’nin Suriye’deki operasyonunu konuşmak için toplanacak. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de durumu konuşmak için bugün Türkiye’ye gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da önümüzdeki günlerde Moskova’ya gidip, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump da bugün Ameriken Kongresi’nin en yetkili isimleriyle bir araya gelip, görüşlerini alacak. Türkiye’ye yaptırım tasarıları da hem Temsilciler Meclisi’nde hem de Senato’da tamamlanma aşamasında. Ayrıca, ABD’de Halkbank’a da dava açılmak üzere. Avrupa Birliği de olası yaptırımları 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de görüşecek.

Diplomasi cephesinde gelişmeler baş döndürücü bir hızla yaşanırken, ABD’nin de yaptırımlarına yenilerini eklemesi gündemde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.