Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esad, Kürtleri orduya davet etti; Suriye Demokratik Güçleri “Önce statümüz tanınsın” dedi

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye Savunma Bakanlığı’nın orduya katılmaları için mensuplarına yaptığı daveti reddetti. SDG Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada “Safları birleştirme kararı SDG’nin özel statü ve yapısının korunup tanınacağı siyasi bir anlaşma sonucu alınmalı” denildi. Açıklamada ayrıca, “bu tür bir adımın Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması için sağlam bir mekanizma gerektirdiği” kaydedildi. SDG’nin kurumsal bir yapısı olduğu belirtilen açıklamada, tek tek bireylere yapılan çağrıların kabul edilmeyeceği vurgulandı.   

Suriye Savunma Bakanlığı, çarşamba günü bir duyuru yayınlayarak, omurgasını YPG’nin oluşturduğu SDG mensuplarına “Suriye topraklarını tehdit eden Türk saldırganlığına karşı koymak için” ordu birliklerine katılma çağrısı yapmıştı. Bakanlığın Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da yayınlanan duyurusunda, Kürtler’le Araplar’a “Suriye topraklarının her karış toprağını kurtarmak için” birleşme çağrısı yapılmış, “Suriye ordusu, katılmak isteyen SDG mensupları ve birliklerini bünyesine katmaya hazırdır” denilmişti. Suriye İçişleri Bakanlığı da SDG tarafından oluşturulmuş olan “asayiş” birimlerinin mensuplarını iç güvenlik teşkilatına katmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.