Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 762. kez eylemde: “Biz haklıyız, adalet arıyoruz, hakkımız olanı istiyoruz”

Kaybedilen yakınları için her hafta toplanan Cumartesi Anneleri, 762. kez bir araya geldi. Galatasaray Meydanı’nın eylemlere yasaklanmasının ardından 701. haftadan beri İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde düzenlenen eylemlerde bu hafta, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 1 Kasım 1996 gecesi gözaltına alınıp kaybedilen 65 yaşındaki Ramazan Tekin ile Tekin’in 18 yaşındaki yeğeni Mehmet Şirin Bayram’ın akıbeti soruldu.

Basın açıklamasını, gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun okudu.

Eylemde daha sonra, Bayram ailesinin Diyarbakır’dan yolladığı mektup okundu. Mektupta şöyle denildi:

“Bizleri İstanbul’dan Diyarbakır’a, İzmir’den Roboski’ye ülkenin dört bir yanında adalet arayışçıları olarak bir araya getiren yaşadığımız adaletsizlikler oldu. Bu hak arayışı zinciri hiçbir iktidar ve güç tarafından yok edilemeyecektir. Bugüne kadar gelip giden iktidarlar ve bundan sonra gelecek olan iktidarlar da çok iyi bilsinler ki bu mücadele ve hak arayışı son kaybımız bulunana ve adalet yerini bulana kadar devam edecektir. Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz adalet arıyoruz. Çünkü biz hakkımız olanı istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.