Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’ın Saray ilçesinin HDP’li belediyesine kayyum atandı

Van’ın Saray ilçesine önceki gün gözaltına alınan HDP’li Belediye Başkanı Caziye Duman görevinden uzaklaştırıldı ve yerine Kaymakam Mehmet Halis Aydın kayyum olarak atandı. Duman, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 61 oranında oy alarak başkan seçilmişti.

Valilikten yapılan açıklamada, Duman’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanmasının devam ettiği bildirildi:

“Saray Belediye Başkanı Caziye Duman, hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2018/23839 sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 1 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldı. Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca, yine Belediye Kanunu’nun 46’ncı maddesi kapsamında Saray Kaymakamı Mehmet Halis Aydın ‘Saray Belediye Başkan Vekili’ olarak görevlendirildi.”

Böylece, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana 14 HDP’li belediyeye kayyum atanmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.