Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört yıldır sosyal medyadan Gülay Mubarek’i ölümle tehdit eden Erdoğan Küpeli’ye sekiz yıl üç ay hapis cezası verildi

Dört yıldır dijital şiddete maruz kalan Gülay Mubarek’in hukuk mücadelesi bugün başladı. Kendisini sosyal medyadan ölüm ve tecavüzle tehdit eden Erdoğan Küpeli’nin yargılandığı davalardan biri bugün saat 09.35’te görüldü. Küpeli tehdit davasında ayrı ayrı suçlardan toplam sekiz yıl üç ay ceza aldı. Sanığın yargılandığı ikinci dava olan hakaret davası ise yarın 10.45’te Hatay Adliyesi’nde görülecek.

Hatay‘da yaşayan Gülay Mubarek, 2015 yılında sosyal medya platformu Facebook üzerinden tanıştığı Erdoğan Küpeli‘nin ölüm ve tecavüz tehdidine maruz kaldı. Küpeli, sadece Facebook üzerinden iletişim kurduğu Mubarek ile sevgili olmak istiyor, Mubarek ise nişanlısından yeni ayrıldığı için zamana ihtiyacı olduğunu söylüyordu. 28 Şubat 2018’de BBC’den Efe Göç’e konuşan Gülay Mubarek, konuşmayı bitirme kararı aldıktan sonra bahsi geçen şahsın kendisine yönelik tacizlerinin başladığını anlattı.

29 yaşındaki Gülay Mubarek bir inşaat şirketinde halkla ilişkiler görevlisi olarak çalışken, Erdoğan Küpeli ise ücretli öğretmenlik yapıyordu. Mubarek’in şikayeti ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımların ardından Küpeli görevinden alınmıştı. Mubarek’in şikayeti üzerine Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, Küpeli hakkında yakalama kararı çıkarttı. Bunun üzerine yakalanarak gözaltına alınan Küpeli, nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı.

Hürriyet’te çalışırken Gülay Mubarek’in yaşadıklarını anlatan gazeteci Melis Alphan, 2 Kasım 2019 tarihinde, Erdoğan Küpeli’nin tehdit içeren mesajlarına maruz kaldı. Twitter hesabından Küpeli’nin hakaret içeren sözlerini mesajlarını paylaşan Alphan “2 yıl boyunca Gülay Mubarek’i ısrarlı takibiyle bunaltan, tehditleri yüzlerce telefon mesajı ve ses kaydı ile ortada olan bu zat SERBEST kaldı. Şimdi Gülay’ı tehditlerini sürdürdüğü gibi, bana da musallat oldu!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.