Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Toplumsal sorunlar karşısında İslami cemaatler ve Diyanet – Hayri Kırbaşoğlu: “Türkiye’deki mevcut dindarlık, patolojik bir dindarlıktır”

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu ile İstanbul Fatih’te dört kardeşin intiharını, Aksaray’da otizimli çocukların yuhalandığı iddiasını ve Diyanet’in yayınladığı kamu spotunu konuştuk. Kırbaşoğlu, Türkiye’de dindarlığın patolojik bir hal aldığını dile getirdi ve şunları söyledi: “Son yıllardaki gelişmelerden şunu anlıyoruz. Aslında Türkiye’de mevcut statükoyu eleştirerek, statükonun yanlışlarına, haksızlıklarına, zulümlerine, ahlaksızlıklarına karşı kendisinin bir çözüm kaynağı olacağını iddia ederek iktidara gelen insanların, bu problemleri çözmek şöyle dursun daha da derinleştirecek politika ve performans izlediğinin açık göstergesidir. Çünkü bunun gerisinde benim ‘statükocu’, ‘konformist iktidar dindarlığı’ dediğim bir dindarlık var. Bu dindarlık patolojik bir dindarlık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.