Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’ın İpekyolu ilçesinin HDP’li belediyesine kayyum atandı

Van’ın İpekyolu Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. Belediyenin HDP’li eşbaşkanları Azim Yacan ve Şehzade Kurt önceki gün gözaltına alınmıştı. Kayyum olarak ilçenin kaymakamı Sinan Aslan görevlendirildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün erken saatlerde “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” soruşturmaları kapsamında operasyon düzenlemişti. Operasyonda, İpekyolu Belediye Başkanı HDP’li Azim Yacan ile başkan yardımcısı ve belediye meclisi üyesi Şehzade Kurt‘un da aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Yağcan ve Kurt’un gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi.

İpekyolu Belediyesi ile birlikte, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 16’ya yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.