Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fatih’te intihar eden dört kardeşin cenazesini alan Serpil Alkan: “Arkadaşlarımın kedi kadar değeri yok mu?”

İstanbul Fatih’te evlerinde ölü bulunan dört kardeşin cenazeleri, Oya Yetişkin’in arkadaşı Serpil Alkan tarafından teslim alındı. Cenazeler için Fındıkzade Albayrak Camii’nde ikindi namazını müteakip tören düzenlendi. Törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Ali Şeker de katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise törene çelenk yolladı. 

Fatih’te evlerinde ölü bulunan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin cenazelerinin nasıl defnedileceği öldüğü günden bu yana tartışma konusunu olmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya ile İlişkiler Sorumlusu Şükrü Küçükşahin, “Bir akrabaları çıkıp kendisi kaldırmak istemezse cenazeleri biz kaldıracağız” derken, İstanbul Valiliği de kimsenin üstlenmemesi durumunda kendilerinin gerekeni yapacağını belirtmişti. Cenazeler, ilk günden beri teslim almak isteyen ve bunun için çaba harcayan yakın arkadaşları Serpil Alkan’a verildi.

Serpil Alkan’ın günlerdir süren çabaları nihayet sonuç verdi. Mersin’deki üvey kardeşlerin de izin vermesinin ardından Alkan, 8 Kasım’da avukatıyla birlikte İstanbul Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek cenazelerin kendisine teslim edilmesi için savcılığa başvurmuş ve savcılık da kendisine izin vermişti. Gerekli hukuksal işlemlerin tamamlanmasının ardından Alkan ve avukatı cenazeleri Adli Tıp Kurumu’ndan teslim aldı.

Cenazeler, Fındıkzade Albayrak Camii‘ne saat 15.37’de getirildi. Saat 15.00’ten itibaren dolmaya başlayan caminin etrafında güvenlik önemleri alındı. AFAD ekibinin getirdiği cenazeler için ikindi namazını müteakip de cenaze namazı kılındı.

“Futbol topu gibi beni oradan oraya attılar”

Serpil Alkan cenaze töreni öncesi Canan Kaftancıoğlu’yla konuştu ve sitemlerini dile getirdi. Alkan, arkadaşlarının cenazesini almak için çok çaba sarfettiğini ve bu konuyla yeterince ilgilenilmediğini belirtti. Alkan, “Kedi bile olsa aynı gün gömülür, benim arkadaşlarımın kedi kadar değeri yok mu” derken Canan Kaftancıoğlu, cenazelerin kalkması için hukuksal işlemlerin bitmesini beklediklerini belirterek, “Arkadaşlarını defnetmek hepimizin görevi ama arkabalarının izni olmadan gömemeyiz. Akrabası çıksa ‘Ben bu kişinin akrabasıyım, defneden kişi yanlış yapmıştır’ dese siz zor duruma düşersiniz. Hukuksal işlemlerin bitmesini bekledik” diye konuştu. Kardeşlerin cenazeleri defin için Ayazağa Mezarlığı’na götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.