Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uber CEO’su: “Kaşıkçı cinayeti ‘ciddi bir hata’ açıklamasından pişmanım”

Uber CEO’su Kaşıkçı cinayetini “ciddi bir hata” olarak nitelendirmişti. Amerikalı online taksicilik ve taşımacılık hizmeti sunan şirketi Uber’ın CEO’su Dara Khosrowshahi’nın Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı “ciddi bir hata” açıklamasından sonra, cevabından pişmanlık duyduğunu belirtti.

Uber şirketinin CEO’su Dara Khosrowshahi’nin katıldığı HBO kanalında yayımlanan “Axios on HBO” programında kendisine sorulan Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili soruya verdiği cevap tartışma yarattı.

Khosrowshahi Kaşıkçı cinayeti ile ilgili, “Bu ciddi bir hataydı. Biz de hatalar yaptık. Mesela şoförsüz araçlar konusunda hata yaptık, sonra bunu durdurduk. İnsanlar hata yapar ancak bu, onların asla affedilmeyeceği anlamına gelmez.” ifadesini kullandı.

“Axios on HBO”da yaptığı açıklamanın tartışma yaratmasının ardından “Axios” haber sitesine açıklama yollayan Khosrowshahi “O anda inanmadığım bir şeyler söyledim. Cemal Kaşıkçı’ya gelince elbette onun öldürülmesi kınanmıştır ve affedilecek bir şey değildir.” diyerek pişman olduğunu dile getirdi.

Kaliforniya merkezli Uber’in en büyük yatırımcılarından birinin Suudi Arabistan olduğu biliniyor. Mayıs ayında halka arz edilen Uber’in en büyük 5. hissedarı olan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, o günkü koşullarda toplam değeri 3 milyar 400 milyon dolar olan hisselerin, yüzde 4,3’ünü satın almıştı. Uber ile Suudi Arabistan arasındaki bu ilişkinin ise zaman zaman tartışmalara yol açtığı biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.