Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Son beş gün içinde iki kadın öldürüldü, bir kadın ve kızı erkek şiddetine uğradı

Erkek şiddeti can almaya devam ediyor. Son beş günde bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek, bir kadın da arkadaşı tarafından öldürülürken bir kadın ve çocuğunun yüzü yakıldı. 1 Nisan 2019’da boğazı ve parmakları kesilerek öldürülen Najiha Arabzainin katil zanlısı için ise “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Sosin Küçükgüven: Birlikte olduğu erkek tarafından vurularak öldürüldü

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Adalet Mahallesi’nde bulunan Jandarma Astsubay Okulu’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Aydemir K. ile kendisini görmeye gelen arkadaşı Sosin Küçükgüven (47) arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Aydemir K. beylik tabancasını çıkarıp Küçükgüven’e dört el ateş etti. Sosin Küçükgüven olay yerinde hayatını kaybederken Aydemir K. gözaltına alındı.

Seda Ç.: Boşanmak üzere olduğu Turgay Ç. tarafından pompalı tüfekle vuruldu

Turgay Ç., 8 Kasım 2019 tarihinde hasta çocuğunu görmeye gelen Seda Ç.’yi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Apartmana girmeye çalışan kadının önünü kesen Turgay Ç. pompalı tüfeğini çıkartıp Seda Ç.’yi vurdu. Seda Ç. kanlar içerisinde yere yığılırken, fail olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Seda Ç.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Turgay Ç., Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince olaydan bir gün sonra yakalandı.

M.İ.: Eşi naylon poşet yakıp yüzüne damlattı

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde Ramazan İ. (27), altı yıldır evli olduğu M.İ.’ye (20) önce fiziksel şiddet uyguladı, ardından da naylon poşeti yakıp yüzüne damlattı. Aynı işkenceyi 3 yaşındaki kızına da uygulayan fail, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Anne ve iki çocuğu ise sığınma evine yerleştirildi. 

Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Ramazan İ., 14 yaşındayken evlendiği M.İ.’yi dövdü. Ramazan İ. daha sonra yaktığı naylon poşeti, M.İ.’nin yüzüne ve ayaklarına damlattı. Çiftin 3 yaşındaki kızları N. İ., annesinin çığlıklarını duyarak odaya girdi. Ramazan İ., kızının da alnını naylon ile yaktı ve olay yerinden kaçtı.

Evden gelen bağırışlar üzerine komşuları, polise haber verdi. Gelen polis ekipleri, M.İ. ile kızı N.İ.’yi hastaneye götürdü.

M.İ. ile kızı N.İ. ve iki yaşındaki oğlu E.İ., nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla sığınma evine yerleştirildi. Kısa sürede yakalanan Ramazan İ. ise gözaltına alındı. Ramazan İ., emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. M.İ., evlendiği günden beri eşinden şiddet gördüğünü belirterek “Bugüne kadar çocuklarım için katlandım, ancak devlete sığınmak istiyorum” dedi.

Boğazını ve parmaklarını kesti, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapsi istendi

İstanbul Bahçelievler’de, 1 Nisan 2019’da, birlikte yaşadığı Afganistan vatandaşı Najiha Arabzai’yi (25) boğarak öldürdükten sonra parmaklarını ve yüzünü keserek tuvalete atan Zivar Gol Ravan (28) hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi. 

Katil zanlısı, Arabzai’yi boğarak öldürdükten sonra boğazını ve parmaklarını keserek tuvalete atmıştı. Hürriyet’in haberine göre, savcı tutuklu bulunan Ravan’ın cinayeti canavarca hisle işlemediğini belirterek “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.