Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK ile ihraç edildi, beyin kanamasından öldü, OHAL Komisyonu işe iade etti

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde memur olarak çalışırken 2016 yılında KHK ile ihraç edilen, hastalandıktan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle açılan kampanya ile tedavi edildiği sırada yaşamını yitiren Mücahit Karataş’ın OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuruda bugün sonuç çıktı. 18 Eylül 2017’de ölen Karataş’ın başvurusunun kabul edildiği ve işine iade kararı verildiği öğrenildi. 

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde memur olarak çalışan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Mücahit Karataş, 675 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile 29 Ekim 2016 tarihinde ihraç edildi. Üç çocuk babası olan ve beynindeki ur nedeniyle rahatsızlığı bulunan Karataş’ın hastalığı ilerlerken, arkadaşları kampanya düzenleyerek ameliyat olmasını sağladı. Ancak Karataş, 18 Eylül 2017 tarihinde beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. 

Cenazesi Silvanlılar Derneği’nin ayarladığı bir otobüs ile Diyarbakır’a getirilip defnedilen Mücahit Karataş’ın işe iadesi ile ilgili başvurduğu Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nda bugün karar çıktı ve işe iade edildiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.