Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polisiye yazarı Jo Nesbo: “Roman, bana benzersiz olanaklar sunuyor”

Doğan Kitap’ın kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye gelen Norveçli yazar Jo Nesbo, bugün İstanbul Kanyon D&R’da imza töreni düzenledi ve Harry Hole serisinin son kitabı “Bıçak”ın lansmanını yaptı.

Dünyaca ünlü polisiye yazarı ve dedektif “Harry Hole” karakterinin yaratıcısı Nesbo, Medyascope’tan Egemen Gök’ün sorularını cevapladı. Nesbo, kitaplarını film ya da dizi olarak görmediğini, ancak bir dizi projesine de sıcak baktığını söyledi:

“Tabii ki dizi projesini bir ihtimal olarak düşünebilirim, buna olanak verebilirim. Harry Hole benim için filmden çok televizyon dizisi olabilecek bir şey. Ama benim önceliğim, dizi olsun film olsun değil. Ben roman yazıyorum. Tabii ki birisi buradan bir şey alıp, bunu film yapar, dizi yaparsa buna destek veririm. Bundan memnun olurum. Ama özellikle ben bir roman yazayım da bu film yapılsın, dizi yapılsın gibi bir derdim yok. Çünkü ben roman yazıyorum. Kundera da roman türü ile ilgili olarak, ‘Roman sadece, romanın yerine getirdiği işlevleri yerine getirmeye devam ettiği sürece var olabilir’ demişti. Ben buna yüzde yüz katılmasam da roman türünün benzersiz olduğunu düşünüyorum. Bana benzersiz olanaklar sunduğunu düşünüyorum.”

Jo Nesbo kimdir?

Jo Nesbo 1960 yılında Oslo’da doğdu. Norveç Ekonomi Üniversitesi’nde ekonomi ve işletme okudu. Detektif Harry Hole polisiyeleriyle dünya çapında ün kazanan ve kitapları 50’den fazla dile çevrilen Nesbo, çocuk kitapları da yazdı. Aynı zamanda Di Derre rock grubunun solisti ve şarkı yazarı olan Nesbo’nun Yarasa, Hamamböcekleri, Kızılgerdan, Nemesis, Şeytan Yıldızı, Kurtarıcı, Kardan Adam, Leopar, Hayalet, Polis ve Susuzluk adlı romanları Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.