Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kınalıada’da yaşanan cinsel saldırı davasının dördüncü duruşmasında sanık hakkında beraat kararı verildi

Kınalıada’da 2018’in yılbaşı gecesi yaşanan cinsel saldırının ardından açılan davanın dördüncü duruşması bugün Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık M.A. hakkında beraat kararı verildi.

Savcı tutuklama talep etmişti

Olay gerçekleştikten 17 ay sonra görülen davanın üçüncü duruşmasında savcı değişmiş ve sanığın tutuklanmasını talep etmişti. Fakat bugün mahkeme heyetinin oybirliğiyle verdiği kararla sanığın beraatına hükmedildi.

Soyadını vermek istemeyen cinsel saldırı mağduru Gökçe, avukatı Rozerin Seda Kip ve vekil avukatlar, olayın nasıl yaşandığını mahkemeye önceden dilekçe ile sunarak sanığın iyi hal indirimi olmaksızın nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanmasını talep etmişti.

Sanık avukatı beraat talep etti

Sanık M.A’nın avukatı Mehmet Fatih Akın olayın rıza doğrultusunda yaşandığını, taraflar alkollü olduğu için cinsel birleşmenin olabileceği şeklinde savunma yaptı. Ayrıca, yalan beyanda bulunulduğunu, bu şekilde mahkemenin töhmet altında bırakıldığını ileri sürdü.

Gökçe’nin ablasına suç duyurusu

Avukat Akın, olayı sosyal medyadan duyuran ve bu şekilde ciddi bir kamuoyu oluşturmayı başaran Gökçe’nin ablası Tuğçe hakkında, “adil yargılamayı engellemekten” ve “hakaretten” suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Akın, Tuğçe’nin attığı tweetleri örnek göstererek “Bu şekilde iyi niyetli kadın dernekleri kandırılmaya çalışılmıştır. Adil yargılamanın önüne geçilmeye çalışılmıştır” dedi.

Sanığın kadına şiddet ve yaralama suçları da dahil sabıka kaydı var

Duruşma sırasında söz alan sanık M.A. ise iftiraya maruz kaldığını, kendisinin de kadına şiddete ve tecavüze karşı olduğunu söyledi. Asıl mağdurun kendisi olduğunu, olay gecesi Gökçe’nin masasına gelerek kendisini taciz ettiğini öne sürdü. Sanık M.A., “Asıl mağdur benim. Önce Allah’a, sonra adalete inanıyorum ve beraatımı talep ediyorum” diye konuştu. Sanığın, kadına şiddet ve yaralama suçları da dahil olmak üzere altı tane sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

Avukat Kip: “Hukuk garabetiyle karşı karşıya kaldık!”

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan avukat Rozerin Seda Kip, karardan dolayı çok üzgün olduklarını fakat bu davanın asla peşini bırakmayacaklarını belirtti. Kip, “Bir hukuk garabetiyle karşı karşıya kaldık. Mahkeme heyeti oybirliğiyle sanığın beraatına karar verdi. Adli tıp raporunda tecavüzün doğrulandığı sonucu olmasına rağmen gerekçesini bilmediğimiz bir beraat kararıyla karşı karşıyayız. Elbette istinaf mahkemesine gideceğiz. Bu dava burada bitmedi” dedi.

Ne olmuştu?

Gökçe, 2018 yılının yılbaşı gecesi Kınalıada’da bir pansiyon işletmecisinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek şikayette bulundu. Sanık, bir ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Davanın ilk duruşması, olay gerçekleştikten 17 ay sonra yapıldı. Sanık duruşmalarda üç kez ifade değiştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.