Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Özel biri” geri döndü: Jose Mourinho, Tottenham Hotspur’un teknik direktörü oldu

İngitere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur‘un yeni teknik direktörü Jose Mourinho oldu. Tottenham, Mourinho’nun İngiltere’de çalıştırdığı üçüncü takım. 2022-2023 sezonunun sonuna kadar geçerli sözleşme imzalayan Mourinho, bu hafta sonu West Ham karşısında takımının başında olacak.

Mourinho: “Tutkulu taraftarlara sahip ve köklü bir kulüp olan Tottenham’da çalışacak olmak heyecan verici.”

Kulübün internet sitesine konuşan Mourinho, yeni görevi için heyecan duyduğunu söyledi:

“Tutkulu taraftarlara sahip ve köklü bir kulüp olan Tottenham’da çalışacak olmak heyecan verici. Hem A takım hem de genç takımlardaki kalite beni buraya getirdi. Bu oyuncularla çalışmak hep ilgimi çekmişti.”

Mourinho ve Pochettino: Tottenham’ın eski ve yeni teknik direktörleri aynı karede.
Tottenham’in Mourinho’yu duyurduğu açıklama

Tottenham Hotspur Başkanı Daniel Levy de Mourinho’ya övgüler yağdırdı:

“Jose, gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörlerden biri. Engin bir tecrübesi var, takımlarını ateşleyebiliyor ve taktiksel bilgisi tartışılmaz. Çalıştırdığı her takıma kupa kazandırdı. Soyunma odasına enerji ve inanç getirecektir.”

56 yaşındaki Portekizli teknik direktör, 2018 yılının Aralık ayında Manchester United‘dan kovulmuştu. Mourinho, o tarihten bu yana takım çalıştırmıyordu.

Kariyeri boyunca 25 kupa kaldıran Mourinho aynı zamanda, dört farklı ülkede lig şampiyonluğu kazanan tek teknik direktör. Ünlü çalıştırıcı, Porto ve Inter ile de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. İngiltere’de iki kez çalıştırdığı Chelsea ile üç kez şampiyon olan Mourinho, Real Madrid’i de çalıştırmıştı.

Mourinho, Chelsea ile iki ayrı dönemde üç lig şampiyonluğu kazandı.

Tottenham teknik direktörlüğü için, bir dönem İtalyan devi Juventus‘u çalıştıran Max Allegri ve Bournemouth’un genç teknik adamı Eddie Howe‘un da adı geçiyordu.

Mourinho Inter ve Porto ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

Mourinho’nun gelmesiyle, beş buçuk yıllık Mauricio Pochettino dönemi de kapanmış oldu.

Tottenham’in Mauricio Pochettino açıklaması

Arjantinli Pochettino ile Tottenham, ligde geride kalan 12 haftada sadece üç galibiyet aldı ve 14. sırada kaldı. Ligde ocak ayındaki 2-1’lik Fulham galibiyetinden beri deplasmanda maç kazanamayan Pochettino’nun, taraftarlar ve Başkan Levy ile de arası bozulmuştu.

47 yaşındaki Arjantinli teknik adam, Tottenham’ın yeni stat yaptığı ve bu sebeple transfere para ayıramadığı sezonlarda, genç takımdan çıkardığı oyuncuları takıma kazandırmış ve geçen sezon takımına Şampiyonlar Ligi’nde final oynatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler