Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi. “Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla hakkında dava açılan Kuytul, tutuklu yargılandığı dosya nedeniyle 2 yıla yakın bir süredir Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunuyordu.

Konuya ilişkin olarak Alparslan Kuytul‘un sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan paylaşım şöyle:

“Mahkemeden çıkan tahliye kararı ile, mütevazı, şeffaf ve saygın bir hayat yaşayarak ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve yine kendisi gibi hiçbir suça karışmamış talebelerinin herhangi bir suç örgütü ile irtibatlı olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Furkan Vakfı‘nın tertemiz olduğu anlaşılmıştır. Hiçbir suçu olmadığı halde haksız yere 22 aydır cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin maruz kaldığı tüm bu zulümleri, şiddetle kınıyor ve bu haksızlığı halkımızın vicdanına sunuyoruz.”

Sabah erken saatlerden itibaren davanın görüldüğü Adana Adliyesi önünde Alparslan Kuytul’a destek için toplanan grubu, polis adliye binasına yaklaştırmadı. Ayrıca Kuytul’un tutuklu bulunduğu Bolu cezaevi önünde de Kuytul’u karşılamaya gidenlerin sayısı artıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.