Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

31 Mart seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Erzurum’un Çat Belediyesi’nde, üçü kadın 11 çalışanın işine son verildi: “Baskı ve mobbing de gördük, işten çıkarılma kararı siyasi”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP yönetiminden AKP’ye geçen Erzurum’un Çat ilçesi belediyesinde, yeni Belediye Başkanı Melik Yaşar; işçilerin, özellikle de kadınların işlerini kaybetmeyeceği sözünü vermesine rağmen, CHP döneminde işe alınan üçü kadın 11 çalışanın iş sözleşmelerini feshetti. İddiaya göre, yeni yönetim işçiler üzerinde baskı ve mobbing de uyguladı.

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar

2 Aralık’ta sözleşmesi feshedilen üç kadından biri Nergis Yıldız, Medyascope’a yaşadıklarını anlattı. Yıldız, ofis memuru olarak beş yıldır görev yaparken, temizlik işlerine gönderilmeye başlandığını söyledi.

Yıldız’a göre, işten çıkarma kararı siyasi. “Biz CHP döneminde işe girdik. Ancak son seçim sonrası kimsenin işinden olmayacağını söylediler, fakat bezdirme politikası uygulamaya başladılar” diyen Yıldız, arkadaşlarının da aynı süreci yaşadığını aktardı.

Nergis Yıldız, büro çalışanı olarak yapılan sözleşmelerin temizlik işçisi olarak değiştirilmesi sonrası istifaya zorlandıklarını kaydederken, “Alışırsınız dediler, bizi hiç fikrimiz olmayan işlere sürdüler. Temizlik yaptık, yemek çay dağıttık. Daha sonra işten atıldık, üstüne üstlük yasal haklarımızı da vermediler” dedi. Yıldız, hukuki yollara başvurduklarını da belirtti.

“Çok savaştık, dayanmaya çalıştık ancak kaybettik, bu siyasi bir karardı” diyen Yıldız, seslerini duyurmak istediklerini çünkü kendileri gibi mobbinge uğrayan arkadaşlarının hala belediye çatısı altında ciddi bir baskı altında olduklarını ve işten çıkarmaların devam edeceğini ön gördüğünü söyledi. 

Çat Belediyesi ise iddiaları reddediyor. Belediye yetkilileri, sözleşmelerin fesih sebebinin siyasi değil, işçilerin performanslarındaki düşüklük olduğunu belirtiyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.