Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya şampiyonu satranç oyuncusu Magnus Carlsen fantezi futbolda da lider

Dünya satranç şampiyonu ve dünya bir numarası Magnus Carlsen, Premier Lig’in resmi fantezi futbol oyunundaki doğru oyuncu tercihleriyle başarısını futbol alanına da yansıtmış durumda. Son on yılın en iyi satranç oyuncusu olarak görülen Norveçli satranç üstadı, Premier Lig’in fantezi futbol oyununda 7 milyon oyuncuyu geride bırakarak birinci sıraya yerleşti.

29 yaşındaki Norveçli satranç ustası Magnus Carlsen, satranç dünyasında kaderinde sadece daha büyük başarılar elde etmenin yattığı bir dâhi olarak lanse ediliyor. 2013 yılında satranç dünyasının en parlak şampiyonlarından Hint Vishwanathan Anand’ı yenerek dünya şampiyonu olan “Satrancın Mozart’ı” lakaplı Carlsen, bu tarihten beri tahtını kimseye kaptırmadı. Bir dönem akıl hocalığını efsane satranç oyuncusu Gary Kasparov’un yaptığı Carlsen, satranca duyduğu tutkuyu aynı zamanda İngiliz futbolu için de duyuyor.

Norveçliler arasında oldukça yaygın olan Premier Lig hayranlığı Carlsen için de geçerli. Carlsen’in kurduğu “Kjell Ankedal” isimli Premier Lig fantezi futbol takımı 2017-2018 yılını en iyi 3 bin takım arasında bitirmişti. Aynı sene sadece Norveç’ten sekiz oyuncu sezonu en iyi 50 içinde tamamlamıştı. Carlsen, 2017-2018 senesinden beri fantezi futbolda hatırı sayılır bir başarı yakalamış olsa da bu sene 7 milyon oyuncuyu geride bırakarak liderliğe oturması mevcut sezonu onun için özel kılıyor.

Carlsen’in fantezi futboldaki başarısı hakkında en detaylı yorumu Carlsen’i sekiz yaşından beri tanıyan satranç muhabiri Tarjei Svensen yapıyor. Svensen’e göre, Carlsen’in başarısının altında oyuncunun üstün hafızası sayesinde Premier Lig maçlarında gördüğü detayları asla unutmuyor olması yatıyor. Svensen, “Carlsen’in Premier Lig hakkındaki bilgi düzeyi oldukça yüksek ve harika hafızası sayesinde en ufak detaylar bile aklında kalıyor” diye de ekliyor.

Carlsen’e göre ise bu seneki başarısı tamamen şans: “Satrançta iyi ya da kötü oynadığımı, doğru ya da yanlış hamle yaptığımı anlayabiliyorum. Ancak fantezi futbolda böyle bir şeyi bilmem mümkün değil, bu tamamen şans ve bunun için herhangi bir başarıyı üstlenemem.” Carlsen başarısını şansa dayandırmasına rağmen Opta verilerinden yararlandığını ve bu verileri düzenli olarak takip ettiğini de itiraf ediyor: “Fantezi futbolda hem bir iyimser hem de bir Opta’cıyım.”

Carlsen’in fantezi futbol takımında, İngiltere’de başarılı bir sezon geçiren milli futbolcu Çağlar Söyüncü de yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.