Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sosyal girişim ekosistemi Zorlu’da buluştu: Projelerde kadınların ve gençlerin sayısı daha fazla

Haber: Sedat Elbasan ve Sahra Atila

Zorlu Holding ile ATÖLYE kurucu ortaklığının desteklediği, sosyal girişim platformu imece’nin “Eşitsizliklerin Azaltılması” temalı Üçüncü Destek Programı’nın kapanış buluşması 19 Aralık’ta İstanbul Zorlu Center’da gerçekleştirildi.

Yedi oturumdan oluşan toplantıda 24 konuşmacı hikayelerini, özel sektör ile girişimcilerin yollarının kesişmesini anlattı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Globesight Turkeyİstasyon TEDÜVehbi Koç VakfıBritish CouncilAnadolu Efes, Kale GrubuImpact HUB, Zorlu Holding, Kızlar Sahada, Toyi, Root, Ashoka TürkiyeOrta Karadeniz Kalkınma AjansıTARKEM ve Eskişehir Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi gibi kurumlardan temsilcilerin katıldığı programda, girişimciler yol hikayelerini paylaştı.

Oturumda, Türkiye’de 9 bin sosyal girişimcinin olduğu belirtilirken girişimcilerin yüzde 47’sini genç insanların oluşturduğu vurgulandı. Ticari işletmelerde çalışanların yüzde 19’u kadınken, sosyal girişim projelerinde çalışanların yarıdan fazlasının kadın olduğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.