Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Üniversitesi’nin devri -Marmara Üniversitesi’nden açıklama: “Bugün itibarıyla akademik ve idari faaliyetler yürütülmeye başlandı”

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin devredildiği garantör Marmara Üniversitesi, Şehir Üniversitesi’nin web sitesinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada Marmara Üniversitesi’nin, Şehir Üniversitesi’nde eğitim-öğretim, akademik ve idari faaliyetleri yürütmeye başladığı belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Yükseköğretim Kurulu’nun 19.12.2019 tarihli basın açıklamasında belirtildiği üzere Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni geçici olarak durdurulmuş ve Üniversitenin idaresi garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredilmiştir.

Bugün itibarıyla Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ve Yönetim Kurulu garantörlük ve hukuki sorumluluğunun bir gereği olarak, İstanbul Şehir Üniversitesi’ndeki eğitim-öğretim, akademik ve idari faaliyetleri yürütmeye başlamıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi eğitim, öğretim ve akademik faaliyetlerinin aksamaması için ivedi olarak ‘icra, ihtiyati tedbir, ihtiyati hacizler, hacizler ve blokelerin kaldırılması ve gecikmiş abonelik borçlarının ödenmesi’ için girişimlerde bulunulmuştur.

2019 Güz döneminde dersler 26.12.2019 tarihinde sona erecek ve Güz Yarı Yılı Sınavları akademik takvimde belirtildiği tarihlerde gerçekleştirilecektir. İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili her türlü duyuru ve haberlerin eskiden olduğu gibi başta WEB sitesi olmak üzere Üniversitenin tüm kurumsal kanallarından takip edilmesini hatırlatmak isteriz.

Öğrencilerimizin, akademik ve idari çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet ile karşılaşmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alındığı hususunu başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere bütün kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ GARANTÖRÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ”

Bilim ve Sanat Vakfı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebimiz reddedildi”

Bilim ve Sanat Vakfı, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin devriyle ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, “İnsaf, vicdan ve sağduyu terk edildi” denildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebini kabul etmediğine dikkat çekildi.

Öğrencilerin, velilerin ve öğretim görevlilerinin mağdur edildiği belirtilen açıklamada, vakıf ve üniversite yönetimine yöneltilen tüm suçlamalarının asılsız ve haksız olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Vakıf mallarına haksız bir şekilde el konulması ve hizmetlerinin aksatılmasıyla ilgili tüm sorumluluk, bu kararları alan ve uygulayan irade sahiplerine aittir” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni geçici olarak durduruldu ve idaresi garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devirle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Üniversitenin mevcut mali durumunun eğitim öğretim faaliyetini sürdürülemeyecek hale getirdiği; öğrencilerin, akademik ve idari personelin mağduriyetini büyüteceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığından Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ‘Faaliyet İzninin Geçici Olarak Durdurulması’na ve idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devrine karar verilmiştir.”

Açıklamada ayrıca, “Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyet gösterilecektir” denildi.

Halkbank’ın tedbir kararıyla başlayan süreç hızlı bir şekilde işletilirken kısa süre öncesine kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gözdesi olan Şehir Üniversitesi, adım adım hedef haline geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.