Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB önündeki “Yaşam Nöbeti” beşinci gününde: “Faytonlar tamamen kalkana kadar buradayız”

İstanbul’un Adalar ilçesinde geçtiğimiz hafta 81 atın ruam hastalığından dolayı itlaf edilmesi, birçok atın da karantinaya alınması hayvanseverlerin tepkisini çekmişti. Hayvan özgürlüğü aktivistlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binası önünde faytonlar kaldırılsın talebiyle başlattığı “Yaşam Nöbeti” beşinci gününe girdi.

Sosyal medyada yayılan Adalar’daki atların itlaf edildiği ve gömülmek üzere büyük çukurların açıldığı haberi hayvanseverleri harekete geçirmiş, İBB önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenlemişlerdi. Açıklamada aktivistler, Adalar’daki faytonlar tamamen kaldırılana kadar “Yaşam Nöbeti” başlattıklarını duyurmuşlardı. “Yaşam Nöbeti” bugün beşinci gününe girerken aktivistler, seçim öncesi hayvan hakları taahhütnamesini imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaadini yerine getirmesini istiyor.

İmamoğlu, nöbeti başlatan aktivistlerle cuma günü bir araya gelmiş, Adalar’da fayton uygulamasının yüzde 90 oranında azalacağını söylemişti. Fayton uygulamasının tamamen ortadan kaldırılması için direnen aktivistler ise talepleri kabul edilene kadar Yaşam Nöbeti’ne devam edeceklerini söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.