Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fanfon tayfunu Filipinler’i vurdu: En az 16 kişi hayatını kaybetti

Saatte 195 kilometre hızla esen Fanfon tayfunu, Filipinler‘in merkez adalarında birçok evin yıkılmasına, çatıların uçmasına, elektrik ve internet hatlarının kesilmesine sebep oldu. Tayfun, ülkenin turistik bölgesi Borakay’da da yıkıma yol açtı ve uçuşlar iptal edildi. Onbinlerce insan evlerini ve yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. 

Tayfun sebebiyle iletişim hatlarında yaşanan kopukluk birçok köy ve kasabadan haber alınmasına engel oldu. Resmi afet yönetimi biriminden yapılan açıklamaya göre tayfunun sebep olduğu yıkımda şu ana kadar en az 16 kişi yaşamını yitirdi.

2013 yılında ülkeyi vuran Haiyan süper tayfunu, 7 bin 300 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Filipinler, Pasifik tayfun kuşağında yer alıyor ve yılda ortalama 20 fırtınanın etkisi altında kalıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.