Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Asu Aksoy: “Kanal İstanbul’dan kazanılacak hiçbir gelir, ödemek zorunda kalacağımız bedele değmez”

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nin (İPM) “İstanbul Perspektifleri Söyleşi Serisi” kapsamında Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Asu Aksoy, “Sürdürülemezlik Perspektifinden İstanbul” panelinde konuştu. Panelin ana konuları Kanal İstanbul Projesi, çarpık kentleşme ve Adalar’daki faytonculuktu. Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul’u ciddi manada olumsuz etkileyeceğini söyleyen Aksoy, “Bu projeden kazanılacak hiçbir gelir, ödemek zorunda kalacağımız bedele değmez” dedi.

Aksoy, İstanbul’daki sürdürülebilirlikle ilgili konuşurken ise “İstanbul’un sınırlarını kale almadan büyümeye devam etmesi, özgün yapısını ve kimliğini kaybetmesine neden olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.