Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (155): Prof. Dr. Derin Orhon ile “Kanal İstanbul”

Şehir Hepimizin programının 155. bölümünde Prof. Dr. Derin Orhon ile yapılması planlanan Kanal İstanbul projesini ele aldık.

Akademik hayatına 1965 yılında İTÜ’de başlayan Derin Orhon, 1978 yılında doçentliğe, 1988 yılında da profesörlüğe yükseldi. İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Çevre Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı’nın yanı sıra, Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılıkları görevlerini de yürüttü. Ayrıca, 1997-2007 döneminde İnşaat Fakültesi Dekanlığı görevini üstlendi. 2007 yılında, kendi talebi üzerine emekli oldu. Orhon halen, Bilim Akademisi’nin asli üyesidir.
Orhon, Çevre Biyoteknolojisi alanındaki bilimsel çalışmaları ile 1998 yılında mühendislik alanında TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı, 2000 yılında International Water Association tarafından Samuel H. Jenkins Medal ödülüne ayık görüldü. Aynı yıl Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine ve 2001 yılında TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliğine seçildi. 2007 yılında da Scopus/Elsevier bilimsel yayın ödülünün sahibi oldu. 2017 yılında Akdeniz Üniversitesi, çevre alanında Bilim Onur Ödülü'nü kendisine tevcih etti. Aynı yıl, Google Scholar veritabanına göre belirlenen “Bilime Yön Veren 100 Türk” arasında yer aldı.
Orhon'un, Google Scholar veritabanında taranmış olan 500’e yakın uluslararası bilimsel yayınına 10 bin 600’den fazla atıf yapılmıştır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.