Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaan Kural ve Murat Murathanoğlu, NBA’de 30 yıl başkanlık yaptıktan sonra hayatını kaybeden David Stern’ü Medyascope’a anlattı

12 Aralık’ta beyin kanaması geçiren Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA’in (National Basketball Association) efsane yönetim kurulu başkanı David Stern tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

NBA resmi Twitter hesabında Stern’ün anısına, NBA komiseri Adam Silver’ın efsanevi başkan ile ilgili açıklaması sabitlenirken kurumun başlığına da David Stern’ün bir fotoğrafı konuldu.

David Stern 1966 yılında NBA’in yönetimine girmiş, 1984 yılında ise başkanlık görevine gelmişti. 2014 yılında görevi bırakana kadar NBA’in marka değeri ve oyuncu hakları için çalışan Stern, gelmiş geçmiş en başarılı spor yöneticilerinden biri oldu.

1996 yılında Chicago Bulls oyuncusu Michael Jordan yılın oyuncusu ödülünü David Stern’den alırken…

Stern göreve geldiğinde NBA’de takım bütçeleri ortalama 3,6 milyon dolardı. 2014 yılında göreve bıraktığında bu rakam 59 milyon dolar bandına yükselmişti. Stern’ün 30 yıllık başkanlık döneminde yayın hakları 22 milyon dolardan 930 milyon dolara yükseldi.

David Stern’ün pazarlama stratejisiyle NBA, Avrupa ve Asya pazarına açılarak dünyanın en çok izlenilen liglerinden biri haline geldi. NBA’in gelirleri artmaya başladığında sadece takımların gelir kaynağı değil oyuncuların da geliri, Stern’ün oyuncu sendikalarıyla yeniden tasarladığı oyuncu sözleşmeleri sayesinde arttı. 

David Stern’ü, Türkiye’de NBA’i yakından takip eden ve bilen iki isme, Murathan Muratoğlu ve Kaan Kural’a sorduk. Basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu, “David Stern başa geldiğinde NBA maçları özet olarak yayınlanıyordu. Oralardan dünyanın en para kazanan liglerinden biri haline geldi” derken Kaan Kural “Stern’ün faşist kararları NBA’i bu noktaya getirdi” değerlendirmesinde bulundu.

https://soundcloud.com/medyascopetv/nbain-efsane-baskani-david-sternu-kaan-kural-anlatti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.