Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (24): “Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi için ulusal eylem planı acilen yürürlüğe girmeli”

Hükümet, çocuğun cinsel istismarı anlamına gelen erken yaşta evlilikleri önlemekle yükümlüdür. Bu yönde bir adım atıldı, erken yaşta evliliklerle mücadele için bir ulusal eylem planı hazırlandı. Ancak 2018-2023 yıllarını kapsayan bu ulusal eylem planı, Aralık 2017’de tamamlandığı halde hâlâ uygulamaya geçmedi. 

İktidar, erken evlilikleri önlemek için eylem planını uygulamak yerine, erken evliliklerle çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyenleri de kapsayacak bir af getirmeye hazırlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.