Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oya Tekin ile söyleşi: “Yerelde siyaset yapmaya çalışan kadınlardan ya çok daha iyi olması ya da bir erkeğin eşi, kızı olması bekleniyor”

“Yerel Yönetimde Kadın Mücadelesi – Cam Tavanları Kırıyoruz” kitabının yazarı Oya Tekin, yerel yönetimlerde kadın adayların yaşadıkları zorlukları ve yapılması gerekenleri Egemen Gök’e anlattı.

Tekin, kadınların aday olma durumunda karşılaştıkları sorunları şöyle aktardı: “Kadınların muhtarlığa aday olabilmeleri için o mahallenin içerisinde tanınır, bilinir olmaları ve birebir ilişkiler geliştirmeleri gerekiyor. Merkezi siyasette de öyledir. Erkeklerden beklenmeyen birtakım özellikler, kadınlardan beklenir. Kadınlardan hep artı bekleniyor. Daha iyi olması, çok daha iyi olması bekleniyor. Ya da tam tersi, o kadının bir erkeğin eşi, kızı, kardeşi olması bekleniyor. Böyle iki tezat durum var kadınlar için.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.