Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yurttaş Postası (80): Tarımsal üretim, kadın emeği, yurttaşın sözü – Suna Yılmaz ve Hatice Kurşuncu ile söyleşi

Soner Şimşek ile Yurttaş Postası‘nda bu hafta Suna Yılmaz ve Hatice Kurşuncu ile Susurluk Su Havzası özelinde tarımsal üretim ve kadın emeğini konuştuk. Kadın emeğine feminist literatür üzerinden yaklaşan Yılmaz ve Kurşuncu, gıda üretiminde “ataerkil pazarlık” kavramına odaklanarak, gıda üretimindeki kadın emeği ve cinsiyete dayalı iş bölümünü anlattı. Tarımsal üretim yapan kadın kooperatifleri, kadın dernekleri, yerel yönetim ve tarım ve ticaret il müdürlükleriyle yaptıkları saha görüşmelerinden bulguları aktaran Yılmaz ve Kurşuncu, kadın kooperatiflerinin kuruluşunda ve işleyişinde karşılaşılan sorun ve engeller ile kadın kooperatiflerinin olumlu etkileri ve oluşturduğu potansiyelin üzerinde durdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.