Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yurttaş Postası (81): Selma Değirmenci ile “Alternatif Gıda Tüketim Ağları”

Soner Şimşek, Yurttaş Postası‘nda bu hafta Selma Değirmenci ile İstanbul’daki alternatif gıda tüketim ağlarını konuştu. Öncelikle, nüfus dağılımı ve çeşitli istatistiki verilerle şehrin genel profilini çizen Değirmenci, İstanbul’un tarımsal alanlarının yetersizliğini ve tarımsal üretim değerlerinin çok düşük olduğunu vurguladı. Buna karşılık, nüfus yoğunluğuna paralel olarak market ve semt pazarı sayısı oldukça yüksek olan İstanbul’un gıda tüketiminin büyük çoğunluğunu İstanbul, hatta Marmara Bölgesi dışından elde ettiğinin altını çizdi. Bu durumun şehirde yaşayan yurttaşları alternatif gıda tüketim ağları kurmasına ittiğini belirten Değirmenci, İstanbul’da kurulmuş olan çeşitli gıda inisiyatifleriyle yaptığı saha görüşmelerini anlattı. İstanbul’da yaşayan yurttaşların gıda üretimi ve tüketiminde ne gibi sorunlar gördüğünü ve neden gıda örgütlenmesi içinde yer aldıklarını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.