Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısra Öz Sel, Çorlu’daki tren kazasında kaybettiği oğlunun doğum gününde “cumhurbaşkanına hakaret”ten ifade verdi: “Sözlerimin arkasındayım, asıl hakaret bize yapıldı”

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 341 kişinin yaralandığı tren kazasında dokuz yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, Twitter paylaşımları nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında bugün Çorlu Adliyesi’nde ifade verdi. Öz Sel, “Sözlerimin arkasındayım. Hiçbir hakaret yoktur. Asıl hakaret bize yapılmıştır” dedi.

Mısra Öz Sel hakkında attığı tweetler gerekçe gösterilerek cumhurbaşkanı ve mahkeme heyetine hakaretten iki ayrı soruşturma açılmıştı. Oğlu Oğuz Arda’nın doğum günü de olan bugün (9 Ocak) Çorlu Savcılığı’na giderek ifade veren Öz, adliye çıkışında bir basın açıklaması yaptı.

Yaşasaydı Oğuz Arda’nın 11 yaşında olacağını söyleyen Öz, “Onu çok özlüyorum. Onu çok seviyorum. Bugün adalet sarayının önünde onun ve 25 insanın adaletini sağlamak için bulunuyorum. Hakkımda açılan iki soruşturmaya karşılık olarak bugün savcılıkta ifademi verdim. Verdiğim ifadede tüm tweetlerimin bana ait olduğunu, söylediklerimin cumhurbaşkanı ile ilgili olan kısmının hiçbir şekilde onunla ilgili olmadığını, cumhurbaşkanına ve bakanlıklarda görev yapan herkese ‘sayın’ diye hitap ettiğimi, iki tweet arasındaki ayrımı nasıl yapamadıklarını kendilerine sorarak ifade ettim” dedi.

Çorlu Tren Faciası davasının görüldüğü günlerden birinde “Heyet üç maymunu oynuyor” diye attığı tweet için de ifade verdiğini söyleyen Öz, şöyle devam etti:

“Mahkeme heyetinin bugüne kadar sunduğumuz bütün delilleri göz ardı ettiğini söylemek için bu ifadeyi kullandığımı belirttim. Ben sözlerimin arkasındayım. Hiçbir hakaret yoktur. Hakaret bize yapılmıştır. Bugün ne yazık ki ailelerle birlikte buradayız. Kaybettiğimiz canlara sahip çıkmak için sözümüzü sakınmayacağız. Eleştirimizi de yapacağız. Biz sadece bize yapılanları dile getiriyoruz, fakat hakaret olarak algılıyorlar. Ben hakaret olduğunu düşünmüyorum.”

https://twitter.com/CandanYceer/status/1215201516426010625

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.