Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Faytonculuk kaldırıldı: Atların akıbeti ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin 16 Ocak tarihli oturumunda oyçokluğuyla Adalar’daki faytonculuğun kaldırılması kararı alındı. 277 fayton sahibine İBB’nin 300 bin lira ödemesi konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca, atlarını satmak isteyen faytoncuların atları da yine belediye tarafından 4 bin liraya alınacak. 

Adalar halkının bir kısmı kararı, atlara yapılan eziyetin bitmesi olarak olarak değerlendirirken bir kısmı da faytonların sembolik ve tarihi bir değerinin bulunduğunu, Adalar’da ulaşımın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti. 

Faytoncular ise mağdur olduklarını dile getirdi. Verilen 300 bin lirayı yeterli görmeyen faytoncular, atlarına düzgün bakmayan birkaç faytoncu yüzünden “hayvanlara eziyet eden faytoncular” olarak anılmaktan ve ekmek teknelerinin ellerinden alınmasından rahatsız olduklarının altını çizdi. 

Medyascope’tan Edanur Tanış ile Sema Kızılarslan’a konuşan Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, belediyenin kararına saygı duyduklarını ancak 300’e yakın ailenin bu işten para kazandığını söyleyip, “Hayvanseverlere sesleniyoruz: Atlar şu an hâlâ bizde, biz onlara bakıyoruz. Atlar anakaraya transfer olduktan sonra hayvanseverlerin hayvanseverliğini görmek istiyoruz. Atları ne kadar sahiplenip bakacaklar, biz de onları takip edeceğiz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.