Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lübnan’da hafta sonu boyunca devam eden protestolarda 500’e yakın kişi yaralandı

Lübnan’da ekim ayında başlayan sokak protestoları, geçen hafta sonu şiddetli bir biçimde devam etti. 500’e yakın kişinin yaralandığı gösterilerde güvenlik güçleri protestoculara tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Polisin yanı sıra ordunun da müdahale ettiği protestolarda, Independent’ın haberine göre 500’e yakın kişi yaralandı. Hafta sonu boyunca devam eden protestolarda, göstericilerin “devrim” sloganları dikkat çekti. 

Saad Hariri’nin ekim ayında başbakanlık görevinden istifa etmesinden bu yana Lübnanlı siyasiler yeni bir hükümet ya da ekonomik kurtarma paketi konusunda henüz bir uzlaşma sağlayabilmiş değil. Protestocular ise meclis, merkez bankası gibi bu durumun sorumlusu olarak gördükleri kurumların binalarına girmeye çalıştı.

Lübnan İçişleri Bakanı Raya el Hasan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Her zaman barışçıl gösteri yapma hakkını vurguladım. Ancak gösteriler güvenlik güçlerine, kamu ve özel mülke karşı açık bir saldırı haline geldi. Bu asla kabul edilemez” dedi.

Hariri’nin istifasının ardından, aralık ayında başbakan olarak görevlendirilen Hasan Diab ise henüz hükümeti kuramadı. Independent’ta yer alan habere göre protestocular, hükümetin halen eski sisteme, mezhep dengelerine göre kurulmaya çalışıldığını ve bunun kabul edilemeyeceğini söylüyor.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.