Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milan’daki gelenek sürüyor: Maldini ailesinin üçüncü kuşağı da sahada

İtalyan futbol devi Milan’da kulüp tarihinin efsaneleşmiş isimlerinden Maldini ailesinin üçüncü neslinin temsilcisi, 19 yaşındaki Daniel Maldini, dedesi Cesare Maldini’den 66, babası Paolo Maldini’den ise 35 yıl sonra Milan formasını giydi.

“Rüya gibi bir başlangıç”

Genç Maldini, ilk resmi maçına geçen pazar günü Hellas Verona karşısında çıktı. Maç 1-1 bitti ama akıllarda skordan çok, Daniel Maldini’nin 93. dakikada oyuna girmesi kaldı. Savunmada oynamış olan dedesi ve babasının aksine orta sahada görev yapan Maldini maçtan sonra şöyle konuştu:

“Rüya gibi bir başlangıç, ancak sonuç utanç vericiydi. Daha iyisini yapabilirdik, ancak hâlâ birçok duyguyu bir arada yaşıyorum.”

Daniel Maldini, Milan’la özdeşleşmiş iki efsane isim olan babası ve dedesinden bayrağı devralıyor. Üçüncü kuşak Maldini bu ağır yükün altından kalkabilecek mi, şimdi merak edilen bu.

Tüm zamanların en iyi defans oyuncularından biri: Paolo Maldini

Babası Cesare Maldini’den aldığı bayrağı zirveye taşıyan Paolo Maldini, kariyerinin tamamını Milan’da geçirdi ve 1984 ile 2009 yılları arasında 877 maça çıkarak kulübün başarılarında önemli rol oynadı. 126 kez milli formayı giyerek rekor kıran futbolcu, 2009’a kadar stoper ve sol bek olarak görev yaptı. 2008-2009 sezonundaki Fiorentina maçıyla sonlandırdığı kariyerinin başlangıcından itibaren kısa sürede yeteneğiyle göz doldurdu. Kariyeri boyunca Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederken aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde en çok forma giyen ilk 10 oyuncu arasına girdi. 25 yıl kırmızı siyahlı formayı taşıyan futbolcu ayrıca, 2005’te İstanbul’da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Liverpool’a 50. saniyede attığı golle ‘en erken gol atan oyuncu’ unvanına sahip oldu.

Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ilk İtalyan: Cesare Maldini

İtalyanların “bandiera” (bayrak) dedikleri futbolculardan olup İtalyan futbolunun yıldız isimleri arasına giren Cesare Maldini, 1954-1966 yılları arasında Milan forması giydi. 1963 yılında Benfica’yı 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığında bunu başaran ilk İtalyan’dı. Maldini bu başarısının yanı sıra, dört kez de Serie A şampiyonluğu yaşadı. Futbolu bıraktıktan sonra kariyerine teknik direktör olarak devam eden Maldini, İtalya ve Paraguay milli takımlarını çalıştırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.