Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Klimik’ten koronavirüs toplantısı: “Tüm dünyadaki risk bizde de var, Türkiye önlem almalı”

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (Klimik) son günlerde ortaya çıkan koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle “Yeni Koronavirüs İnfeksiyonları: Son Durum” başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantı, 4 Şubat 2020 Salı günü Yapı Kredi Kültür Sanat-Loca toplantı salonunda yapıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Alpay Azap’ın başkanlık ettiği toplantıda, Prof. Dr. Serap Şimşek-Yavuz “Epidemiyoloji ve Klinik Seyir”, Prof. Dr. Kenan Midilli “Virüsün Özellikleri ve Tanı”, Prof. Dr. Önder Ergönül “Salgının Kontrolü Mümkün mü?” başlıklarıyla sunum yaptı.

Toplantıda söz alan konuşmacılar riskin devam ettiğini ancak gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

“Tüm dünyadaki risk bizde de var”

Medyascope’a konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, üyelerinin ve kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması için toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Yavuz, “Türkiye’de koronavirüse henüz rastlanmadı ama tüm dünyadaki risk bizde de var” dedi.

Prof. Dr. Kenan Midilli de Medyascope’a yaptığı değerlendirmede, “Çin, hızlı ve yerinde önlemler alarak virüsü engellemeye çalışıyor fakat nüfus göz önünde bulundurulduğunda bu çok zor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.