Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 776. haftada Maksut Tepeli için adalet istedi: “Gerçekler er ya da geç açığa çıkacak”

Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 77. haftasında Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde açıklama yaptı. Cumartesi Anneleri, 776. buluşmalarında, 36 yıl önce gözaltında öldürüldüğü bilinen ancak mezar yerine halen ulaşılamayan Maksut Tepeli‘nin akıbetini sordu. Maksut Tepeli’nin eşi Şehriban Tepeli, “Gerçeklerin er geç açığa çıkmak gibi bir huyu olduğunu söyler herkes. Biz de, mahkemeler de gerçekleri biliyor” dedi. 

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak‘ın kardeşi Maside Ocak, 776 haftadır kayıplarının akıbetlerini sorduklarını ve sormaya devam edeceklerini belirterek Galatasay Meydanı’nın hakları olduğunu ve oradan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

“Bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı”

Basın açıklamasından sonra, sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılamayan Şehriban Tepeli’nin mektubu okundu. Tepeli, “Sevdiğime, eşime ait mezar yerine ulaşmak istiyorum artık. Çocuğuma söyleyemediğim, ‘Burası bizim mezarımız’ sözünü torunlarıma söylemek istiyorum. Mahkeme tutanaklarında Maksut’a işkence yapanlar biliniyor. Bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı. Yargılanıp cezalandırılsınlar artık. Ömür boyu bu yasla, bu adaletsizlikle yaşamak istemiyorum. Sorumlu olan herkes artık yargılanarak hesap vermeli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.