Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasının geride bıraktığı öyküler (3) – Kazada iki yeğenini ve kızını kaybeden Aysun Köse: “Çok mu zordu bu devlete, yol bekçilerinin maaşını ödemek?”

Kamera: Hazar Dost / Kurgu: Sedat Elbasan

Aysun Köse ve Gürkan Köse, 16 yaşındaki kızları Sena’yı 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında kaybetti. O güne dek kızlarının etrafında döndüğünü söyledikleri dünya, bir “vagonun altında” hâlâ ve adaleti bekliyor.

Aysun Köse, o gün kızı Sena’yı, ablası Funda’yı, yeğenleri Özge ve Günce’yi uğurladı. Yaşamları boyunca neredeyse hiç ayrılmayan Sena, Özge ve Günce’nin yolcukları, Çerkezköy’de son bulacaktı. Ama öyle olmadı; tren, Sarılar’da devrildi. Funda Dikmen, yaralı kurtuldu. Sena’nın, Özge’nin ve Günce’nin ise yaşam yolcukları son buldu.

Aysun Köse ile Gürkan Köse, bugün hâlâ Sena’nın sesinden dinledikleri Nazan Öncel’in “Gitme Kal Bu Şehirde” şarkısındaki bir sorunun yanıtını arıyor: “Böyle bize neler oldu?”

Baba Gürkan Köse, “Ne zaman bir genç kız görsem hep Sena aklımda” diyor. Anne Aysun Köse ise, 20 ay sonra ilk kez gittiği Uzunköprü Tren İstasyonu’nda “Çok mu zordu bu devlete, sadece yol bekçilerinin maaşını ödemek? Her yerde ‘Ölüm tehlikesi var’ yazıyor. Kocaman kocaman yazsınlar. Çünkü kontrolsüz bu yollar, gerçekten ölüm tehlikesi var. Bu raylarda kan var!”

Ne olmuştu?

İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden “hızlandırılmış” tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. Kazada 25 kişi yaşamını yitirdi, en az 300 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin davada henüz bir karar çıkmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.