Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Uykusuz” oyununun ekibiyle röportaj: “Bir kadının güçlü tarafını oynamayı seviyorum”

Kurgu: Caner Polat

Muharrem Uğurlu‘nun yönetmenliğinde sahnelenen Uykusuz oyunu dün akşam Asmalı Sahne’de üçüncü kez sergilendi. İki kişilik oyunun ilk 30 dakikasında Selin’in (Melissa Yıldırımer) iç dünyasındaki hesaplaşmaları izliyorsunuz.

Sıradan bir evliliği olan Selin günlerce, haftalarca süren bir uykusuzluk çekmeye başlar ve ardından iç dünyasında kendine baskı kurar. Evdeki psikolojik baskıya da dayanamayan Selin, her gece dışarı çıkarak ve kendine yeni bir dünya kurmaya çalışır. O sırada kendisi gibi hayata bağlanamamış Yıldız (Özgür Özgülgün) ile tanışır.

Yönetmen Muharrem Uğurlu,oyuncu ve oyunun yazarı Özgür Özgülgünoyuncu Melissa Yıldırımer ve Dramaturg Yelda Özdeş ile oyun ve kadının toplumdaki yeri üzerine konuştuk. Yıldırımer, toplumda kadının güçlü yanının bastırıldığına dikkat çekerek, “Kadınlar güçlü. Bir kadının güçlü tarafını oynamayı seviyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.