Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbolda ırkçılığa bir yenisi daha eklendi: Porto’lu Moussa Marega, ırkçı tezahüratlar kesilmeyince sahayı terk etti

Portekiz Süper Ligi “Zon Sagres”in 21. haftasında oynanan Vitoria Guimaraes – Porto karşılaşmasında 60. dakikada gol atıp takımı Porto’yu 2-1 öne geçiren Moussa Marega, Guimaraes taraftarları tarafından ırkçı tezahüratlara maruz kaldı.

Irkçı tezahüratlar eşliğinde bir süre maça devam eden Marega, tribünlerin davranışına daha fazla dayanamayarak 67. dakikada sahayı terk etmek istedi. Marega’yı saha içinde tutmak isteyen takım arkadaşları ve rakip takım oyuncuları başarılı olamayınca devreye Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao girdi. Tüm ısrarlara rağmen sahada kalmak istemeyen Malili futbolcu 71. dakikada soyunma odasının yolunu tuttu. 

Marega’ya yapılan ırkçı tezahüratlar, futbolcular ve teknik adamların onu saha içinde tutma çabası esnasında daha da arttı. Oyuncu sahayı terk ederken tribünlere ve maçın hakemine “Bu, utanç verici” diyerek tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler