Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eylem Ümit Atılgan: “İstanbul Sözleşmesi kağıt üzerinde duruyor, buna rağmen günah keçisi ilan ediliyor”

Girne Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çalışan akademisyen Eylem Ümit Atılgan’la Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir daha gözden geçireceğiz” dediği İstanbul Sözleşmesi’ni konuştuk. Kadınlar için hayati önem taşıyan sözleşmenin zaten uygulanmadığına dikkati çeken Atılgan, “Sözleşme kağıt üzerinde duruyor. Buna rağmen günah keçisi ilan ediliyor. Özellikle boşanma oranları için bundan söz ediliyor. Türkiye’deki kadın cinayetlerinin sebeplerine ve işleniş şekillerine baktığınızda boşanmak istediği için, boşandığı için ve boşandıktan sonra kendi hayatını kurduğu için öldürülüyor. Sözleşme değil, tahakküme dayalı aile yapısı insanları boşanmaya itiyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.