Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB: “Taksim Meydanı’ndaki platform kalıcı değil, diğer ilçelere de gidecek”

Taksim Meydanı’nda kurulan “Kavuşma Mekanı” adlı sergi alanında Taksim Meydanı’nı tartışmak için ilk halk toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yetkililerin de katıldığı forumda, meydanlarla ilgili yapılacak yarışmanın ayrıntıları paylaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, tartışma konusu olan sergi alanını zaten geçici olarak kurduklarını, diğer ilçelere götüreceklerini söyledi.

İBB tarafından “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” adıyla proje duyurusu yapılmış ve proje kapsamında, geniş katılım ve ortak akılla etkinliklerin yapılacağı duyurulmuştu. Bu amaçla da Taksim Meydanı’nda Kavuşma Mekanı adıyla bir strüktür kuruldu ve “İstanbul’un Kalbi Taksim” adıyla bir sergi açıldı. 

Platform diğer ilçelere gidecek

Bugün Kavuşma Mekanı’nda Taksim Meydanı’nın geleceğini ve meydanla ilgili yapılacak yarışmayı konuşmak için ilk halk toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul Kent Konseyi üyelerinin de bulunduğu foruma İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, BİMTAŞ Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu ve İBB Meclisi CHP Sözcüsü Tarık Balyalı da katıldı.

Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, katılımcılığı önemsedikleri için sıfır noktasında bir sergiyle çalışmaya başladıklarını söyledi. Polat, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı’na konulan bu strüktürü kaldırma kararıyla ilgili de konuştu. Bu yapının kalıcı olmadığını ve yakın bir zamanda kaldırılacağını söyleyen Polat, yapıyı diğer ilçelere götürerek oralarda da halkın bir araya gelebileceği bir mekan yaratacaklarını belirtti.

Vatandaş oy kullanacak, en iyi proje seçilecek

Taksim Meydanı için yapılacak yarışmanın şartnamesi hafta sonu belli olacak. Jüride meslek odalarının yanı sıra yabancı üyeler de bulunacak. Yarışma iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Uluslararası düzenlenecek olan yarışmada, Taksim için önerilen projeler ilk aşamada üçe indirilecek.

Daha sonra belirlenecek bir yöntemle Taksim’de vatandaşlar kimlik numaraları üzerinden oy kullanabilecek. Halk oylamasının yanı sıra belediye de bir sıralama yapacak. Hem halkın hem de belediyenin katıldığı bir süreçle Taksim Meydanı’nın düzenlenmesi için üç projeden biri seçilecek ve uygulamaya konacak. Projeler ve yarışmanın tüm süreçleri, kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.