Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Karantina altındaki yolcu gözyaşlarıyla anlattı: “Kimse bize karantinaya alınacağımız bilgisi vermedi. Akıbetimizin ne olacağı belirsiz”

Çin’in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs artık global bir tehdit. İtalya’ya kadar gelen virüsün Çin’den sonra en çok etkilediği ülke İran. Türkiye 23 Şubat’ta İran’la sınırını kapattı. TK879 sefer sayılı Tahran-İstanbul uçağıysa dün 10.30’da Ankara’ya virüs şüphesiyle iniş yaptı. Nedeni ise ateşi yükselen 17 yolcu. 132 yolcu ve mürettebatın karantinaya alındığı 24 saatte neler yaşandığı belirsiz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasıyla bakanlık, “THY’nin Tahran seferi dönüşündeki uçağı acil iniş yaptı” yönündeki ilk bilgileri doğrulamadı ve planlı şekilde Tahran’daki Türk vatandaşlarının getirildiğini bildirdi. Fakat uçakta yaşananlar çok farklı. Halen karantina altında olan uçağın yolcularından biri Medyascope’a hem uçağın içinde hem de karantina sürecinde yaşananları anlattı. Gözyaşlarını tutamayan yolcu, gözlem altında tutuldukları noktadaki diğer yolcuların akıbetlerini bilmediklerini ve isyan ettiklerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.