Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hepimiz Göçmeniz Platformu’ndan Yıldız Önen: “İdlib’deki savaş gösterdi ki Suriye, göçmenler için henüz yaşanabilecek bir yer değil”

“Sığınmacıların Yaşama Hakkını Koruyun, Çözüm İçin Harekete Geçin” başlıklı basın açıklaması gerçekleştiren Suriye Dernekleri Platformu, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Sığınmacı Hakları Derneği ve Hepimiz Göçmeniz Platformu, dünyaya Türkiye-Yunanistan sınırında yaşanan mülteci krizinin çözülmesi için acil çağrıda bulundu. 

Toplantıya sanatçı Deniz Türkali, Suriye Dernekleri Platformu adına Muhammed Akda, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Abdullah Resul Demir, Sığınmacı Hakları Derneği adına Bekir Berat Özipek ve Hepimiz Göçmeniz Platformu adına Yıldız Önen, Şenol Karakaş, Ufuk Uras ve Abdülhalim Yılmaz katıldı.

Basın açıklamasından sonra Medyascope’a konuşan Şenol Karakaş, İdlib saldırısının ardından Sivas ve Maraş’ta yaşanan ırkçı saldırılarla ilgili “Irkçılar varsa biz de varız. Bu toplumda ırkçı olmayan bir çoğunluk var” dedi.

Dün akşam sınırda göçmenlerin yanında olduğunu söyleyen Hepimiz Göçmeniz Platformu’ndan Yıldız Önen de şunları söyledi: “Göçmenlerin sayısı ne olursa olsun tüm dünyada kapıların açılması gerekiyor. Bu insanlar 7-8 senedir süren korkunç bir savaştan kaçan insanlar. Hiçbiri rahat bir yerden gelmiyor, gidebilecekleri bir yer de yok. En son İdlib’deki savaş bir kez daha gösterdi ki Suriye, göçmenler için henüz yaşanabilecek bir yer değil.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.