Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Utku Çakırözer: “Gazetecilerin tutuklanması özgür basına gözdağıdır”

Gazeteci ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklanan gazetecileri ziyaret etti ve Medyascope’a açıklamalarda bulundu.

Çakırözer, Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel ile Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik‘i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Gazetecilerin birlikte kalmak için yazılı dilekçe verdiğini ancak birkaç kişilik koğuşlarda tek tek kaldıklarını anlatan Çakırözer, gazetecilerin durumunu ‘tecrit’ olarak niteledi.

Yasalara göre, ifşanın ifşasının suç olmadığını belirten Çakırözer, altı gazetecinin tutukluluğunun gerçek nedeninin özgür basına gözdağı vermek olduğunu ve tutuklu isimlerin de buna inandığını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.