Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da en az 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Fransa’da en az 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “sağlık krizi” olarak tanımladığı koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak 17 Mart’tan itibaren en az 15 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Ayrıca bugün ilk turu yapılan yerel seçimlerin ikinci turu da askıya alındı.

Fransa halkına “Evde kalın” diye seslenen Macron, gerekli durumlar dışında evden çıkanların cezalandırılacağını açıkladı. Zorunlu haller ise sağlık hizmetlerine ulaşım, açık olması zorunlu iş yerlerinde çalışanlar için işe gitmek ve gerekli alışverişler olarak tanımlandı. Dışarı çıkıldığı takdirde ise vatandaşların aralarında bir metre bırakması gerektiğini belirtildi.

Tüm dereceden okullar ve üniversiteler geçen hafta tatil edilmiş, önceki gün ise restoran, kafe bar gibi kamuya açık yerler de kapatılmıştı. Macron konuşmasında daha önceden yapılan sokağa çıkmama uyarılarına uyulmadığını, restoranların kapatılmadığını hatırlattı.

Macron, konuşmasının devamında kamuya açık alanların kapatılması, sokağa çıkmanın yasaklanması gibi kararların barış zamanında alınmasının doğru olmadığını fakat bu kararların bilimsel veriler ışığında halkı korumak için alınmak zorunda kalındığını vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, virüsün nasıl bulaştığını ve alınması gereken önlemleri tekrarlayarak halkı daha dikkatli olmaya çağırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.