Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Sibel Sakarya ile söyleşi: “Yaşlılara suçlu muamelesi yapmak hiç uygun değil, hastalık herkese bulaşabilir”

Koronavirüs salgını büyüyor, hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Koç Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sibel Sakarya, salgına karşı izlenen politikaların sebeplerini, salgın döneminde neden evde kalmamız gerektiğini ve Türkiye’de salgınla mücadele konusunda yapılması gerekenleri Şükran Şençekiçer’e anlattı. 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağıyla ve yaşı ilerlemiş kişilerle ilgili son günlerde sosyal medyada dönen tartışmaları da değerlendiren Sakarya, “İnsanlar suçlayacak birini arama çabasında. Olayın 65 yaş üstü nüfusa bağlanması uygun değil. Bu hastalığa herkes yakalanabilir. Yaşlılarda hastalık daha zor seyrediyor, bu temel olarak onları korumak amacıyla yapılmış bir şey. Yaşlılara suçlu muamelesi yapmak hiç uygun değil. Yaşlıları evde tutmak da tek çözüm değil çünkü eve giren insanlar da onlara virüs getirebilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.