Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülsüm Kav ile söyleşi: “Kadınlar evlerinde öldürülüyor, ceza infaz yasası o erkeklerin evlerine gitmesi ve tekrar o suçları işlemesi anlamına geliyor”

AKP, ceza infaz düzenlemesine ilişkin taslak metni TBMM‘ye sundu. Buna göre uyuşturucu ve cinsel suçlar infaz indirimi kapsamına alındı, terör ve örgütlü suçlar indirim kapsamı dışında tutuluyor. Cinsel suçlar maddesi kadınlar ve çocuklar için ne anlama geliyor, kadınlar koronavirüs günlerinde evlerinde neler yaşıyor, ne gibi tedbirler alınmalı? Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsicisi Gülsüm Kav ile bu soruların yanıtlarını aradık. Kadınların yüzde 80’inin evlerinde öldürüldüğünü belirten Kav, “Ceza infaz yasasının cinsel suçları kapsayan bir biçinde gelmesi asla kabul edilemez. Bu yasa o kişilerin tekrar cinsel suçu işledikleri eve gitmesi ve tekrar o suçları işlemesi anlamına geliyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.